Primers xàfecs aquest cap de setmana

A partir de demà amb l’arribada d’un sistema frontal, s’obre un període de dinamisme meteorològic a Catalunya com feia setmanes que no teníem.

El pas de diferents fronts atlàntics sembla que serà la tònica dominant durant la setmana vinent, uns fronts que ens deixaran algunes pluges repartides per bona part del territori, això sí, sembla que sense quantitats destacables que puguin revertir d’alguna manera la sequera important que arrosseguem.

Primers xàfecs dissabte a la tarda

Demà dissabte durant la tarda esperem ja els primers xàfecs a punts del Pirineu coincidint amb l’arribada d’un primer front fred.

A la resta del territori català, els núvols alts i mitjans seran els protagonistes deixant un cel mig ennuvolat en conjunt.

Les temperatures demà dissabte ja baixaran amb ganes a punts de l’interior i especialment cap al Pirineu, on la baixada serà d’entre 4 i 7 graus comparat amb les temperatures d’avui divendres.

Temperatures màximes previstes per dissabte. Model AROME.

A les comarques de la costa demà dissabte encara no notarem cap canvi de temperatura, ja que les màximes voltaran els 24 a 26 graus, valors molt semblants als d’avui.

Diumenge insegur amb ruixats al litoral

Durant la matinada i el matí de diumenge parlarem de restes d’inestabilitat i la possibilitat d’alguns xàfecs localment intensos cap a punts del litoral central.

Mapa de pluja acumulada prevista fins diumenge a la matinada. Model AROME.

Situació de rebuf, a causa de l’entrada de la Tramuntana i el Mestral als dos extrems de Catalunya, per tant, no serà una situació general de xàfecs sinó ruixats que seran en conjunt força locals i que molts d’ells podrien quedar mar endins.

Diumenge la baixada de les temperatures també es notarà cap a punts de la costa, amb màximes en conjunt entre els 21 i 24 graus.

Scroll al inicio