Diumenge i dilluns amb xàfecs localment intensos al litoral

Durant la matinada i matí de diumenge els xàfecs podrien ser localment intensos a punts del litoral central català.

Dilluns un front més actiu deixaria xàfecs a moltes més comarques.

Actualització | Diumenge 15 d’octubre a les 9:00 hores

 Durant la matinada han descarregat alguns xàfecs cap a les comarques de la costa de Tarragona principalment. Cal Destacar els 9 mm de Creixell, els 8 mm a Torredembarra, els 5 mm a Bonastre o 1 mm al Vendrell.

Durant tot el dia d’avui es manté la possibilitat d’aquests ruixats locals, però localment moderats, a punts del litoral central.

De cara a la matinada i matí de dilluns, sembla que tindrem un repunt de la inestabilitat i els ruixats podrien ser una mica més intensos i extensos en general.

Els mapes d’acumulats de pluja fins demà al vespre són força optimistes a punts de la costa central amb quantitats localment importants

Mapa de pluja acumulada fins dilluns al vespre segons el model AROME.

Avisos per intensitat de pluja a les comarques del litoral

Durant la matinada i matí de diumenge s’esperen xàfecs a les comarques del litoral central, especialment entre el Baix Penedès i el Maresme.

Situació de rebuf, a causa de l’entrada del vent de Tramuntana i de Mestral als dos extrems de Catalunya, que a la zona de la costa central provocaria vents de mar cap a terra, més humits, i que acabarien generant aquests xàfecs.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja tant per a demà diumenge com també per dilluns a les comarques del litoral català per intensitats superiors als 20 mm en només 30 minuts.

intensitat de pluja avisos

Recordeu que a la web disposeu d’una pàgina on consultar les últimes actualitzacions dels avisos meteorològics emesos a Catalunya.

Scroll al inicio