Un Front actiu regarà Catalunya entre dijous i divendres

Podem anar confirmant ja l’arribada d’un sistema frontal força actiu que travessarà Catalunya entre dijous i divendres.

Quantitats de pluja notables a les capçaleres dels embassaments

A diferència de l’episodi de pluja que ens va afectar entre diumenge i dilluns d’aquesta setmana, de cara a dijous i divendres esperem que el front fred deixi també importants precipitacions a les principals capçaleres dels rius catalans.

La precipitació ja pot començar a caure a punts del Pirineu Occidental durant el matí, amb certa intensitat.

Serà de cara a la tarda i vespre quan Catalunya se situï a la part més inestable de l’embossament fred en alçada que vindrà associat a aquest front. Un front que a la vegada podria acabar formant una petita i profunda baixa pròxima al territori català, aquest punt encara està per determinar.

Temperatures previstes a 500 hPa. S’observa el solc fred arribant per l’oest de la península Ibèrica. Catalunya quedarà a la part davantera, més càlida i més inestable.

Ara com ara, sembla que les quantitats de precipitació podrien ser força abundants a punts del Pirineu amb valors que podrien superar els 50 o 60 mm de forma força general i fins i tot cap al sector més occidental acostar-se a valors de més de 70 o 80 mm.

Regarem bona part del territori i en conjunt sovintejaran valors de 5 a 20 mm arreu de Catalunya.

També caldrà estar pendents d’alguns aiguats o quantitats localment importants a punts del litoral, sembla que amb més probabilitat cap a l’Alt Maresme i Costa Brava sud en general.

Pluja acumulada fins divendres al migdia segons el model ICON.

Temperatures a la baixa un cop hagi creuat el front

El sistema frontal acabarà de travessar Catalunya divendres al matí.

Posteriorment, s’espera una destacable baixada de les temperatures i restes d’inestabilitat només al sector del Pirineu on arribarien les primeres nevades de la temporada per sobre dels 2.000 metres.

Scroll al inicio