La borrasca Aline arriba a Catalunya

Demà dijous travessarà Catalunya la profunda borrasca Aline, una borrasca que ens ha de deixar pluja a bona part del territori i també un intens episodi de vent i mala mar.

Profunda borrasca atlàntica

La borrasca Aline ha estat batejada per l’Institut Portuguès del Mar i l’Atmosfera (IPMA) i afectarà Catalunya entre demà dijous i divendres.

La borrasca s’anirà aprofundint fins a una pressió mínima que podria voltar els 980 hPa, com ens mostra el mapa isobàric següent. Una pressió atmosfèrica molt baixa com feia temps que no teníem a Catalunya.

borrasca aline
Mapa isobàric previst per divendres a les 00:00 on es pot observar la borrasca Aline

Episodi de pluja i vent a Catalunya

Aquesta borrasca ens enviarà un front fred que ens creuarà entre la tarda i nit de dijous i la matinada de divendres.

Els mapes dels temps ens indiquen una regada general a Catalunya amb registres de 5 a 20 mm a moltes comarques i uns màxims cap a la zona del Pirineu i del Prepirineu on es poden superar els 60 o 70 mm.

El mapa següent, previst pel model ICON, ens mostra els acumulats previstos fins divendres a la tarda.

Pluja acumulada prevista fins divendres a la tarda segons el model ICON

El vent també serà el protagonista d’aquest episodi i començarà a bufar amb ganes durant la tarda de dijous.

Les hores més crítiques seran al voltant de la mitjanit de dijous i fins a primeres hores del divendres quan les ratxes de 60 a 70 km/h sovintejaran a molts sectors de Catalunya.

Cap a punts elevats del Pirineu les ratxes màximes poden superar àmpliament els 100 km/h.

Ratxes de vent previstes per dijous a les 23 hores segons el model ICON.

Posteriorment al pas del sistema frontal, durant la jornada de divendres, el vent girarà a component nord, encara bufant amb intensitat a moltes comarques i obrirà el pas a una massa d’aire molt més fresca que farà baixar les temperatures arreu.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès diferents avisos per intensitat de pluja, fortes ratxes de vent i mala mar a moltes comarques. Podeu consultar els avisos des de la nostra pàgina web.

Scroll al inicio