Avisos per acumulació de pluja al Pirineu aquest dilluns

La Borrasca Bernard que durant la tarda d’avui diumenge ha entrat pel Golf de Cadis i afecta principalment el sud de Portugal i les regions més occidentals d’Andalusia, ens afectarà de manera indirecta entre aquesta pròxima nit i demà a Catalunya.

Importants acumulacions d’aigua al Pirineu Occidental

La incidència de la Borrasca Bernard a gran part de Catalunya serà minsa. Només cap al sector del Pirineu Occidental en notaran els seus efectes en forma de pluja consistent a partir d’aquesta pròxima nit.

El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha activat un avís per acumulacions de pluja que poden superar els 100 mm en 24 hores a les comarques del Pallars i també cap a l’Alta Ribagorça.

Serà en aquest sector on les pluges seran consistents i abundants a partir d’avui diumenge al vespre i nit. A la resta del territori, tret del sector interior de les Terres de l’Ebre i de la resta del Pirineu, poca aigua en general.

Acumulacions de pluja previstes fins dilluns 23 d’octubre a les 10 del matí. Model AROME.

Fortes ratxes de vent al Pirineu

La Borrasca Bernard també es deixarà sentir en forma de fortes ratxes de vent, que de nou serà al sector del Pirineu on més es deixaran sentir amb avisos ja activats en aquest sector.

A partir d’aquesta nit el vent pot superar els 90 o 100 km/h als cims del Pirineu. També cap al litoral i prelitoral sovintejaran ràfegues de vent entre els 40 i 60 km/h que alteraran notablement l’estat de la mar.

Amb relació a l’estat de la mar també hi ha activats avisos a punts del litoral central i nord per les imminents hores.

Scroll al inicio