Una inusual borrasca afectarà el nord de la península Ibèrica

El temps «boig», poc d’estiu, d’aquest inici de junt continuarà encara uns dies més. La calor no sembla arribar, tot i que les temperatures faran un salt amunt durant el cap de setmana a Catalunya.

El nord de la península Ibèrica es veurà afectat per una profunda borrasca, força inusual per aquestes dates al nostre territori.

Una profunda borrasca al Cantàbric, com afectarà Catalunya?

Entre demà dijous i pràcticament fins dissabte vinent, una profunda borrasca afectarà el nord de la península Ibèrica i deixarà precipitacions abundants especialment al nord de Galícia i Astúries.

Com podeu veure al mapa isobàric següent, aquesta borrasca s’aprofundirà al Golf de Biscaia, un fet força inusual per aquestes dates de l’any.

A més de les precipitacions, la baixada de temperatures serà notable a tota la meitat oest de la península, amb temperatures entre 6 i 8 graus més baixes del que tocaria per l’època de l’any.

Catalunya no es veurà afectada directament per aquesta borrasca. Tot i això, dijous al vespre i la nit aquesta borrasca ens enviarà un front fred que serà força actiu a les comarques del Pirineu de Lleida especialment.

Posteriorment els vents giraran a ponent i garbí i el que notarem principalment a Catalunya serà un ambient més càlid, especialment a partir de finals de setmana, sobretot diumenge.

El temps per dijous 11 de juny

Dijous tindrem una jornada variable.

De bon matí tindrem un cel mig ennuvolat arreu de Catalunya. No descartem a primera hora del dia algun xàfec a la costa de Barcelona, preferentment mar endins però que podria afectar algun municipi del litoral.

Tarda amb nuvolades al prelitoral i comarques interiors. Ruixats de distribució irregular, moderats a tot estirar, que poden aparèixer en qualsevol comarca interior.

De cara al vespre i la nit, esperem xàfecs i alguna tempesta localment intensa cap al Pirineu de Lleida, especialment cap a la Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça.

Temperatures sense canvis o una mica més altes al Pla de Lleida on arribaran als 27 o 28 graus. A la resta valors màxims entre els 23 i 26 graus en general.