Un mes de maig lleugerament càlid i plujós

Els models estacionals ens indiquen un mes de maig lleugerament càlid a Catalunya i unes precipitacions per sobre la mitjana a zones de l’interior.

Maig lleugerament càlid a Catalunya

La predicció estacional pel mes de maig, proporcionada per Copernicus i basada en el model ECMWF, ens indica un mes amb unes temperatures lleugerament per sobre la mitjana a Catalunya. Com podeu veure al mapa següent, sembla que serà cap a les comarques del nord on aquesta anomalia seria més marcada.

En general tota la península Ibèrica hauria de tenir temperatures per sobre la mitjana climàtica, especialment cap a la meitat oest amb anomalies d’entre 0,5 i 1 grau.

Maig plujós a les comarques interiors

Pel que fa a les precipitacions, el mateix model ens indica anomalies positives cap al centre de Catalunya. Això ens fa pensar en què en aquest mes de maig podem tenir episodis de ruixats i tempestes típics de primavera cap a zones de muntanya de l’interior de Catalunya. A la resta del territori, podríem tenir un maig normal o lleugerament sec cap al Pirineu.

Hem de tenir en compte que aquests models estacionals tenen una probabilitat d’encert reduïda, esperarem a final de mes per veure quin ha estat el nivell d’encert d’aquest model.

Podeu consultar aquests mapes a la web del Servei Meteorològic de Catalunya fent clic aquí.