Tornen les tempestes de tarda al Pirineu

Petit repunt de la inestabilitat al Pirineu i Prepirineu aquest dimarts i dimecres.

Previsió per dimarts 20 de juliol

Demà dimarts s’espera un petit repunt de la inestabilitat de tarda a punts del Pirineu especialment.

L’arribada d’una mica d’aire fred en alçada, junt amb la calor intensa que farà durant les hores centrals del dia afavorirà el creixement de nuvolades convectives que acabaran deixant alguns xàfecs, localment intensos i amb tempesta.

Durant el matí el sol serà el clar protagonista del cel arreu de Catalunya, tret d’algun núvol baix cap a les Terres de l’Ebre a primera hora del matí.

Amb el pas de les hores i especialment al voltant del migdia les nuvolades creixeran amb força cap al Pirineu i el Prepirineu amb els primers ruixats, especialment a la cara nord del Pirineu.

Durant la tarda els ruixats, i alguna tempesta intensa, poden afectar qualsevol comarca del Pirineu i avançada la tarda també afectar de forma més puntual punts del Prepirineu (Pallars Jussà, Solsonès, Berguedà, nord d’Osona).

De forma puntual també poden descarregar alguns xàfecs al Massís dels Ports i ja de cara al vespre pot arribar alguna tempesta cap a la Franja de Ponent, acompanyada de fortes ratxes de vent.

El sol, enterbolit per bandes de núvols alts i mitjans a mesura que avanci la tarda, seguirà dominant el temps al prelitoral i litoral central.

Temperatures que seran una mica més altes. Atenció a les mínimes al voltant de la ciutat de Barcelona que amb prou feines baixarien de 24 o 25 graus!

Dimecres es repetirà la situació de ruixats de tarda, tot i que sembla que seran menys importants. Es concentrarien més al Pirineu de Girona.

Recordeu que podeu trobar-me també a Instagram, on cada dia tindreu penjada la previsió del temps per Catalunya. Us animo a seguir-me.

Busqueu-me per @peremeteo