Temps més primaveral amb ruixats aquest cap de setmana

A poc a poc ens anem endinsant a un temps més primaveral a Catalunya.

Tot i que els núvols baixos costaners han mantingut les temperatures a ratlla a moltes comarques, la dinàmica primaveral cada dia es fa més evident, i més que ho farà aquest cap de setmana amb l’arribada del primer episodi de ruixats de tarda a punts del Pirineu.

Divendres amb xàfecs de tarda al Pirineu

Aquest divendres vindrà marcat per un dia variable en conjunt, això sí, amb més estones de sol cap al litoral i més nuvolades cap a l’interior a diferència de dies enrere.

El matí començarà mig o molt ennuvolat cap a les comarques del litoral, especialment als dos extrems de Catalunya. Més clarianes a l’interior del territori, amb algunes boires puntuals a primeres hores del matí.

Durant el matí i el migdia els núvols costaners es trencaran deixant moltes estones de sol. Per altra banda començaran a créixer nuvolades al Pirineu i al Prepirineu.

De cara a la tarda esperem ruixats irregulars en qualsevol punt del Pirineu i del Prepirineu. Més probabilitat cap al sector del Ripollès, la Cerdanya, nord d’Osona i del Berguedà. Es poden recollir més de 10 o 15 mm de pluja. La cota de neu voltarà aproximadament els 1.800 metres.

Durant la tarda moltes estones de sol a tot el litoral i prelitoral.

Temperatures que poden pujar una mica cap a punts de la costa. Mínimes sense canvis en conjunt.

Els ruixats reapareixeran durant les tardes del cap de setmana

La tònica de temps primaveral s’imposarà durant el cap de setmana amb aquestes tardes de ruixats i xàfecs, especialment cap a punts de l’interior i del Pirineu.

Dissabte repetirem una tarda amb nuvolades i ruixats a qualsevol punt del Pirineu que localment podran tornar a deixar més de 10 o 15 mm. De forma més esporàdica aquests ruixats també podran arribar cap a punts de la Catalunya Central o fins i tot al prelitoral, situació que es repetirà de cara a diumenge.