Temps estable el cap de setmana a Catalunya

Aquest cap de setmana esperem un temps molt estable a Catalunya. L’estabilitat no durarà gaire, ja que dilluns esperem l’arribada d’un nou sistema frontal que ens portarà alguns ruixats i una notable baixada de les temperatures.

Dissabte amb domini del sol a Catalunya

Demà dissabte esperem un dia molt estable arreu de Catalunya.

Durant les primeres hores del matí només esperem alguns núvols baixos cap a punts del litoral de Girona, que desapareixeran ràpidament.

Matí dominat pel sol arreu de Catalunya.

Durant la tarda continuarà el domini del sol a tot el territori català, potser amb l’aparició puntual d’algunes nuvolades cap al Pirineu més oriental i cap al nord de la Vall d’Aran.

Temperatures mínimes més baixes, excepte a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, aquí es mantindran sense gaires canvis. Màximes sense gaires variacions.

Ràpid canvi de temps de cara a dilluns

Diumenge repetirem una jornada molt semblant a la de dissabte, amb domini del sol a Catalunya. Ja de cara a última hora de la tarda de diumenge els núvols alts i mitjans aniran en augment per les comarques de Lleida i Tarragona, seran el preludi de l’arribada d’un nou sistema frontal atlàntic que ens afectarà dilluns.

Mapa isobàric previst per diumenge a la tarda. S’observa l’aproximació del front fred que ens afectarà dilluns. Font: AEMET.

Dilluns ens creuarà aquest front mitjanament actiu que ens deixarà alguns plugims a primeres hores del dia cap a les comarques de Ponent i durant la tarda alguns xàfecs a les comarques del nord-est.

Al Pirineu la cota de neu baixarà fins als 1.500 o fins i tot 1.400 metres de cara a dilluns.

El que més notarem arreu de Catalunya serà una clara davallada de les temperatures i tornarem a tenir un ambient de plena tardor.