Temporal intens de Llevant aquest dimarts a Catalunya

Entre la nit d’avui dilluns, però especialment durant la jornada de demà dimarts, Catalunya rebrà un temporal de llevant important que ens deixarà abundants precipitacions i una alteració marítima considerable.

Fins a 200 mm en 24 hores al terç sud

Demà dimarts una petita pertorbació provocarà precipitacions localment abundants a punts del sud de Catalunya especialment, on es poden acumular més de 100 mm de pluja, i localment quantitats superiors a aquesta xifra.

És per aquest motiu que el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de grau màxim 5 sobre 6 per acumulació de pluja a les comarques del Montsià i el Baix Ebre per acumulacions de pluja que poden arribar als 200 mm en 24 hores.

Temporal de vent i marítim

Atenció també al fort vent de Llevant que durant la tarda i nit d’avui dilluns anirà guanyant intensitat al litoral sud, i posteriorment també durant la jornada de dimarts a la resta de la costa catalana.

El vent pot superar els 70 km/h a molts sectors, sempre vent més intens a tocar de la costa.

Aquest fort vent provocarà un empitjorament clar de l’estat de la mar amb onades que podran superar els 2,5 metres a pràcticament tot el litoral.

Previsió per dimarts 23 de novembre

Durant la matinada d’aquest dimarts ja s’esperen els primers ruixats i xàfecs intensos cap al terç sud de Catalunya.

Possibilitat durant la matinada d’algun aiguat localment intens a les Terres de l’Ebre i acumulacions de pluja que puguin superar els 50 o 100 mm en poca estona, especialment cap al sector del Massís dels Ports.

Durant el matí les precipitacions aniran desplaçant-se cap al Camp de Tarragona i les comarques del sud de Lleida, on també es poden acumular quantitats de pluja destacables en poca estona.

A mesura que avanci la jornada, ja durant la tarda, les precipitacions aniran quedant restringides cap al nord i nord-est de Catalunya i per altra banda aniran clarament a la baixa a les comarques del sud.

La neu al Pirineu caurà al voltant dels 1.600 o 1.800 metres, la cota més baixa cap al Pirineu més occidental.

Atenció al vent i el temporal marítim ja durant la matinada i especialment durant el matí. Ratxes fortes de vent a molts sectors del litoral i del prelitoral.

Temperatures mínimes una mica més altes. Baixaran les màximes amb un dia que en conjunt quedarà fresc arreu del territori.