Tempestes durant la matinada de divendres, més sol la resta del dia

Les tempestes d’aquesta tarda han estat puntualment intenses, especialment cap a les comarques de Girona. Cal destacar la tempesta que ha afectat la comarca de la Selva o sobretot la comarca de l’Alt Empordà.

Aquesta última comarca hauria estat probablement afectada per un esclafit, una tempesta molt violenta al voltant de la població de Bàscara, com es pot veure a les imatges següents:

Les tempestes encara es poden reproduir durant les pròximes hores i fins primeres hores de demà divendres.

El temps per divendres 3 de juliol

Durant la nit de dijous i la matinada de divendres ens acabarà de creuar un solc fred en alçada, solc fred que durant la tarda d’avui dijous ja ens ha deixat tempestes intenses.

Aquesta entrada freda en alçada ens fa pensar en una nit i matinada moguda, amb ruixats i algunes tempestes intensa, especialment al centre i nord de Catalunya. A primeres hores del matí, no és descartable també algun ruixat intens a la costa central, especialment entre el Baix Llobregat i el Maresme.

A primeres hores del matí quedaran encara restes de ruixats cap al nord-est i en aquestes comarques el cel es mantindrà mig ennuvolat. Moltes més estones de sol cap a Ponent i el sud de Catalunya.

Tarda amb moltes més clarianes arreu. Cap al Pirineu i Prepirineu creixeran nuvolades que poden acabar deixant algun xàfec local cap al Ripollès o la Garrotxa.

Temperatures sense gaires canvis o una mica més altes al litoral sud. Cap al Pla de Lleida i punts del Camp de Tarragona es registraran els valors més elevats que poden arribar a superar els 30 o 32 graus.