Setmana marcada pels núvols i els plugims a Catalunya

Aquesta setmana el temps vindrà marcat pels núvols i la possibilitat de ruixats i plugims febles que poden afectar pràcticament tot Catalunya.

Tot i que no ens trobarem sota el domini de grans borrasques, tampoc estarem influenciats per grans anticiclons. La tònica de temps pels pròxims dies serà per tant força primaveral, variable en conjunt i amb unes temperatures que no seran tan fredes com dies enrere.

Dimarts amb molts núvols i els primers plugims

Demà dimarts esperem un dia amb molts núvols al conjunt de Catalunya, ja de bon matí el cel es mantindrà molt tapat en conjunt, potser amb algunes clarianes cap a les comarques gironines.

Durant el matí ja poden caure els primers plugims febles cap a les comarques interiors de Lleida, amb una cota de neu entre els 1.800 i 1.600 metres.

Serà a partir del migdia, i especialment durant la tarda, quan els plugims i alguns xàfecs aniran a més, especialment a les comarques de Lleida. Poden acumular entre 5 i 10 mm a punts del Pirineu i Prepirineu de Lleida, amb aquesta cota de neu situada al voltant dels 1.600 metres.

També es poden escapar alguns plugims a les comarques interiors de Tarragona, poc importants.

Tarda amb cel molt ennuvolat a la resta.

Ja avançada la nit i durant la matinada de dimecres, no descartem alguns plugims febles també al litoral i prelitoral central.

Temperatures mínimes que pujaran clarament. Les màximes baixaran entre 1 i 3 graus en conjunt.

Dimecres i dijous amb més ruixats

La inestabilitat sembla que anirà a més entre dimecres i especialment dijous.

Per l’oest de la península Ibèrica s’aproximaran zones de baixes pressions que tot i que no ens afectaran de forma directa sí que complicaran una mica més el temps a Catalunya.

Tant dimecres com dijous, els núvols seran els protagonistes del cel a pràcticament tot Catalunya.

Tant dimecres, com especialment dijous, esperem plugims, irregulars i febles en conjunt, que podrien afectar qualsevol punt de Catalunya. Sembla que dijous podrien ser una mica més importants, encara està per confirmar i caldrà seguir les últimes actualitzacions dels models meteorològics.

Al mapa següent podeu veure la probabilitat de pluja prevista per dijous segons el model GFS.