Setmana de contrast de temperatures a Catalunya

Poc ambient de tardor en general ens està deixant aquest mes d’octubre a Catalunya.

Aquesta setmana tindrem un notable contrast de temperatures, amb un inici de setmana amb un ambient força suau i un tram final de setmana en què notarem una notable baixada dels termòmetres.

Baixada notable de temperatures a finals de setmana

Aquest inici de setmana notarem un ambient força suau, especialment durant les hores centrals del dia, a bona part del territori.

Les temperatures més altes es registraran entre dimecres i dijous. Cap als sectors més càlids de Catalunya (el Pla de Lleida, la Vall de l’Ebre) s’arribarà a valors màxims de 25 a 26 graus!

En conjunt les temperatures superaran els 22 o 24 graus a molts sectors.

El canvi de temperatures, amb una clara baixada d’aquestes, el notarem entre divendres i especialment dissabte.

Esperem un gir de vents, a component nord, que vindran acompanyats d’una massa d’aire molt més freda que farà que dissabte per exemple les temperatures màximes amb prou feines arribin als 18 o 19 graus als indrets més càlids del territori.

A l‘evolució de temperatures a 850 hPa (1.500 metres aproximadament) podeu veure com aquesta glopada d’aire més fred ens arribarà des del nord del continent entre divendres i dissabte, segons el model GFS.

Acompanyant aquest aire fred sembla que tindrem un lleuger repunt de la inestabilitat entre dijous i divendres, encara per confirmar, que ens deixaria alguns xàfecs especialment a les comarques del nord-est de Catalunya.