Setmana amb clara pujada de temperatures i algunes pluges

Si aquesta setmana que tot just avui finalitzem ha estat marcada per unes temperatures pràcticament d’hivern a molts sectors de Catalunya, la setmana que iniciem demà vindrà marcada per unes temperatures totalment diferents.

Esperem una clara entrada de vents del sud i del sud-oest que ens portaran unes temperatures molt més agradables.

Zona de baixes pressions a l’oest de la península Ibèrica

Aquest inici de setmana vindrà marcat per una marcada zona de baixes pressions a la costa atlàntica de la península Ibèrica. Tant dilluns com també dimarts les precipitacions seran abundants a tota la façana atlàntica peninsular amb acumulacions que poden superar els 120 o 150 mm al nord de Portugal fins dimarts a la nit.

A Catalunya poc ens afectarà aquesta zona depressionària pel que fa a precipitacions, de fet ens arribaran les escorrialles de cara a dimecres i dijous en forma d’algunes pluges febles a la meitat oest de Catalunya, les més importants cap a el vessant sud del Pirineu de Lleida.

Pluja acumulada a la peninsula fins al pròxim divendres segons el model ECMWF.

Clara pujada de temperatures

Aquesta marcada zona de baixes pressions provocarà un canvi en el patró de vents respecte al que hem tingut durant l’última setmana. Deixem enrere els episodis de vent de nord freds per encarar una setmana amb vents de component sud que arribaran molt més temperats a casa nostra.

Les temperatures pujaran de forma clara els pròxims dies, de fet el pròxim dimecres les temperatures màximes es poden enfilar fàcilment fins als 24 o 25 graus a moltes comarques.

Aquestes temperatures més altes ens acompanyaran com a mínim fins al pròxim cap de setmana.

El temps per demà dilluns 19 d’octubre

Demà dilluns esperem una jornada marcada pels núvols alts i mitjans arreu de Catalunya.

Ja durant el matí esperem un cel enterbolit per aquestes bandes de núvols alts i mitjans. Núvols més compactes cap al litoral central i sud.

Durant la tarda els núvols alts seguiran molt presents arreu de Catalunya. Cap al litoral central i sud es mantindrà un cel mig ennuvolat o fins i tot força ennuvolat ja de cara al vespre, no s’esperen precipitacions.

Temperatures més altes en conjunt, tant les màximes com les mínimes. Màximes que es poden enfilar fins als 22 o 23 graus al Pla de Lleida o cap a les Terres de l’Ebre.