Ruixats més generals a finals de setmana a Catalunya

Durant les immediates jornades no esperem canvis de temps destacables a Catalunya. Continuarà la bonança a la major part del territori amb un ambient càlid.

Serà cap al Pirineu on els ruixats i les tronades poden aparèixer pràcticament qualsevol tarda d’aquesta setmana.

Divendres sí que esperem un notable canvi de temps amb ruixats a moltes comarques i una baixada de temperatures. Aquest període d’inestabilitat es podria allargar fins a inicis de la setmana vinent.

El temps per dimarts 21 de juliol

Aquest dimarts esperem un dia molt tranquil a pràcticament tot el territori català.

Durant el matí dominarà el sol a gran part del territori. Només destacar alguns núvols baixos cap a la costa sud i també cap al sector litoral de l’Alt Empordà. Aquests núvols es trencaran ràpidament durant el matí.

Tarda de nou amb nuvolades a punts de muntanya, especialment del Pirineu.

Esperem de nou tronades i ruixats cap al Pirineu, localment intensos, que apareixeran especialment cap al Pirineu més occidental.

Temperatures sense canvis destacables, calor de ple estiu. Valors màxims de fins a 36 o 37 graus al Pla de Lleida i entre 28 i 33 graus a gran part de Catalunya.

Canvi destacable a partir de divendres

De calor intensa de plena canícula no n’esperem pels pròxims dies, de fet durant el cap de setmana esperem una baixada dels termòmetres acompanyada d’un període d’inestabilitat.

Parlaríem d’un divendres molt més inestable arreu de Catalunya amb xàfecs i tronades repartits per bona part del territori català.

Tot i que encara falten dies, sembla que diumenge es podria repetir un nou dia inestable amb més tronades a bona part del territori i amb unes temperatures que com a molt arribarien als 30 o 31 graus als sectors més càlids.