Punt màxim de la ventada aquest dilluns

Durant les últimes hores les ratxes de vent ha estat fortes, especialment cap a sectors del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, on s’han superat els 100 km/h.

Atenció perquè la ventada de mestral continuarà les immediates hores i fins i tot es reforçarà de cara a la pròxima matinada i durant el matí de demà dilluns.

El temps per dilluns 1 de febrer

Durant la matinada esperen que ens creui un front, en principi poc actiu, però que serà el responsable de l’enfortiment d’aquesta ventada, especialment al centre i sud de Catalunya.

Durant la matinada nevarà de forma moderada a la cara nord del Pirineu amb una cota de neu al voltant dels 1.400 a 1.600 metres.

A la resta de Catalunya poden descarregar alguns xàfecs passatgers, especialment cap al Pla de Lleida, l’interior de Tarragona i cap a l’Empordà, creuaran ràpidament el territori i deixarien quantitats molt minses de pluja.

De cara al matí ja tindrem el cel serè a moltes comarques, només quedant núvols cap al vessant nord del Pirineu i cap a les comarques de Girona.

Durant la tarda pocs canvis. El cel es mantindrà serè a gran part de Catalunya, amb alguns núvols alts produïts pel fort vent i només esperem nuvolositat més abundant a la cara nord del Pirineu, encara amb alguna nevada feble en aquest sector.

Atenció especial a la forta ventada, durant la matinada i el matí, cap al Camp de Tarragona, Penedès, Terres de l’Ebre i cims del Pirineu. En tots aquests sectors se superaran els 100 km/h, puntualment amb registres superiors als 120 km/h, ventada molt important.

El vent, tot i que afluixarà de cara a la tarda, encara seguirà bufant amb intensitat en aquests sectors.

Temperatures mínimes sense gaires canvis. Les màximes poden pujar lleugerament cap al litoral i prelitoral, fruit d’aquest vent de mestral. Màximes que poden arribar a molts sectors als 18 o 20 graus.