Primers dies de maig amb sensació d’estiu

El mes de maig començarà amb una clara pujada de les temperatures. Entre el pròxim diumenge i a inicis de la setmana vinent, els termometres es podrien acostar als 30 graus en algunes comarques de Catalunya.

El temps per divendres 1 de maig

Divendres esperem un dia amb molts núvols alts i mitjans arreu de Catalunya. Aquests seran presents ja de bon matí, i ens deixaran un cel mig ennuvolat.

A la tarda els núvols seran més trencats al centre i sud de Catalunya, aquí amb moltes clarianes. Núvols més importants cap a les comarques del Pirineu i comarques de Girona. Durant la tarda i el vespre, esperem alguns ruixats febles cap a la Vall d’Aran, nord de la Cerdanya, nord del Ripollès i també cap a l’Alt Empordà i fins i tot arribant a la Garrotxa o el Pla de l’Estany, en general han de ser ruixats poc importants.

El vent de ponent tornarà a ser protagonista. Bufarà amb moderada intensitat cap a les comarques del centre i sud de Catalunya, amb ratxes que localment poden superar els 50 o 60 km/h.

Les temperatures s’enfilaran una mica més arreu de Catalunya, especialment cap al sector litoral i prelitoral. Temperatures màximes entre els 24 i 26 graus a molts sectors. Cap a les Terres de l’Ebre i comarques del sud de Lleida es podria arribar a valors d’entre 27 i 28 graus de màxima.

El temps per dissabte 2 de maig

Dissabte tornarem a tenir un dia amb abundants bandes de núvols alts i mitjans arreu de Catalunya. Al matí, també poden aparèixer alguns bancs de núvols baixos cap a les comarques del litoral. Durant la tarda no es descarta algun ruixat feble al voltant de la Garrotxa o el Ripollès, molt poca cosa.

El vent de ponent afluixarà, tot i que no acabarà de desaparèixer cap a les comarques del sud.

Les temperatures encara podrien pujar una mica més dissabte. Màximes que podrien arribar fins als 30 graus al sud del Pla de Lleida i interior de la Vall de l’Ebre. A la resta màximes entre els 25 i 28 graus en general.

El temps per diumenge 3 de maig

Diumenge sense novetats en el temps. Per tant, continuarem parlant d’estabilitat. Cel mig ennuvolat, especialment durant el matí. Durant la tarda sembla que el sol seria molt present a les comarques del centre i sud de Catalunya.

Les temperatures podrien baixar entre 1 i 3 graus en general arreu del territori.