Primeres pluges aquest dilluns a l’espera del plat fort del temporal

Temporal de llevant i xaloc a la vista entre demà dilluns i especialment dimarts i dimecres a Catalunya.

Demà dilluns ja pot ploure amb intensitat a últimes hores del dia cap a les comarques de les Terres de l’Ebre.

Dimarts les precipitacions s’estendran arreu del territori i seran en forma de neu al voltant dels 1.400 i 1.600 metres en general.

Dilluns amb les primeres pluges intenses

Demà dilluns començarem a notar ja aquest canvi de temps anunciat amb un matí amb cel molt ennuvolat en conjunt i les primeres precipitacions intenses que arribaran durant la tarda i el vespre cap al sud.

Matí per tant amb cel molt ennuvolat en conjunt. Algunes clarianes cap a les comarques de l’Altiplà Central i també cap a les comarques de Ponent.

Durant el matí poden caure alguns xàfecs, localment moderats, al voltant de la costa de Barcelona i cap al prelitoral de Girona.

A mesura que avanci la tarda de forma feble també poden caure alguns plugims febles cap a les comarques de Tarragona, especialment a les Terres de l’Ebre. Els núvols durant la tarda deixaran un cel totalment ennuvolat arreu de Catalunya.

A última hora del dia els xàfecs guanyaran terreny i intensitat a les Terres de l’Ebre, on pot acabar plovent amb forta intensitat.

Atenció també al vent de Llevant fort a punts del litoral sud a última hora d’aquest dilluns.

Temperatures mínimes una mica més altes en general. Les màximes baixaran, especialment allà on es mantingui més estona aquest cel ennuvolat.

Pluja extensa i intensa dimarts a Catalunya

Petita baixa prevista de cara a dimarts passejant-se per la costa catalana que provocarà un episodi de pluja que pot ser força intens i acumular quantitats de pluja destacables a molts sectors del territori.

Com podeu veure a l’animació següent, del model ARPEGE, les precipitacions durant el matí i migdia aniran viatjant de sud a nord escombrant gran part del territori, i ho faran amb intensitat.

Aquestes precipitacions seran en forma de neu cap al Pirineu i el Prepirineu, amb una cota inicial de 1.400 metres, però pujant a mesura que el front, més humit i també més «càlid» faci pujar la cota fins als 1.600 o 1.700 metres en general.

Recordeu que podeu seguir la situació d’aquest temporal de pluja i neu al Pirineu des del meu Twitter. També tindreu, com sempre, un mapa actualitzat diàriament amb la previsió de Catalunya a Instagram. Us animo a seguir-me.