Primer front fred d’aquesta tardor a Catalunya

Des del passat 1 de setembre ens trobem dins de la tardor meteorològica a l’hemisferi nord.

Pel que fa a precipitacions, tot i que molt irregulars, aquest mes de setembre ha regat molts sectors del territori amb certa intensitat.

Les temperatures per altra banda, han estat en conjunt elevades, però sembla que això canviarà definitivament de cara a finals de setmana.

Arriba el primer front fred actiu a Catalunya d’aquesta tardor que ens deixarà pluja força general, i en alguns casos abundant, i especialment una notable baixada de temperatures.

Arribada del front entre diumenge i dilluns

Les últimes actualitzacions dels models meteorològics coincideixen en l’arribada d’aquest front atlàntic actiu entre la tarda i nit de diumenge i la matinada de dilluns.

El front fred sembla que arribarà força actiu a Catalunya, i no és descartable que es reactivi en trobar-se amb un mar mediterrani molt càlid en aquesta època de l’any.

A més, el contrast de temperatures a totes les capes de l’atmosfera serà notable amb l’arribada del front, el que pot general un episodi d’inestabilitat marcat, un fet que encara està per veure i s’haurà d’anar seguint.

A l’animació següent podeu veure l‘evolució de les temperatures a 850 hPa.

S’observa com el front fred va arrossegant aquesta massa d’aire més freda per la península, d’oest a est, que ens portarà un ambient de tardor molt més marcat, especialment ho notarem la nit i matinada de dilluns.

Dilluns les temperatures màximes amb prou feines arribaran les més altes als 20 o 21 graus a la costa i a molts punts de l’interior les màximes quedaran per sota dels 20 graus.

Des de la web, anirem actualitzant el pronòstic i estareu informats en tot moment de com ens afectarà aquest primer front fred important que arriba aquesta tardor a Catalunya.