Primer cap de setmana d’agost amb temps variable

Aquest primer cap de setmana d’agost no es presenta amb un temps radiant a Catalunya.

Els núvols sovintejaran a moltes comarques i les temperatures, tot i que una mica més altes que dies enrere, no seran gaire elevades per estar en plena canícula estival.

Previsió per dissabte 7 d’agost

Aquest dissabte esperem un dia força variable al conjunt de Catalunya amb l’arribada d’un front molt desgastat que passarà lliscant el Pirineu.

Matí amb un cel mig ennuvolat a pràcticament tot el territori català. Núvols baixos més abundants cap al litoral central, fins i tot no és impossible alguna gota a primeres hores del matí cap al Camp de Tarragona.

A mesura que avanci el matí els núvols baixos seran més trencats deixant pas a moltes més estones de clarianes.

Durant la tarda s’espera el creixement d’algunes nuvolades cap al Pirineu. Aquestes acabaran deixant algun ruixat local a l’interior de les comarques de Girona (Ripollès, Garrotxa, nord de la Selva) i fins a aproximadament el Massís del Montseny.

També durant la tarda no es descarta algun xàfec al voltant del Massís dels Ports.

A última hora del dia tornaran a augmentar els núvols a tota la façana litoral, amb la probabilitat d’algunes gotellades a la Costa Daurada sud i al voltant del Delta de l’Ebre.

Temperatures mínimes que pujaran, nit càlida a tot el litoral. Les màximes també més altes, sobretot a les Terres de l’Ebre per l’efecte del vent de mestral que bufarà moderat a partir del migdia. Aquí màximes que es poden enfilar fins als 35 graus.

També s’enfortirà durant la tarda la Tramuntana a l’Alt Empordà i el vent de Gregal a la costa gironina.

Previsió per diumenge 8 d’agost

Diumenge cal destacar durant la matinada, i fins a primeres hores del matí, la possibilitat d’algun xàfec, puntualment intens, a la costa tarragonina, entre el Baix Camp i el Montsià.

Matí amb núvols baixos un dia més a moltes comarques, sobretot de la costa.

Al llarg del matí i especialment durant la tarda el sol guanyarà protagonisme arreu de Catalunya.

Diumenge amb temperatures semblants a les de dissabte, o una mica més baixes al litoral.