Previsió per l’últim cap de setmana de setembre

Aquest últim cap de setmana de setembre vindrà dominat, una primera meitat, pels núvols, i una segona meitat, de cara a diumenge, per una clara millora del temps i pujada de les temperatures.

Previsió per divendres 24 de setembre

Demà divendres 24 de setembre els núvols seran abundants, especialment durant la tarda a molts sectors de Catalunya. De pluja en conjunt en caurà poca i localitzada a l’extrem sud de Catalunya.

Matí amb núvols abundants cap a les comarques de Tarragona, amb un cel totalment ennuvolat cap a les Terres de l’Ebre, on pot ploure de forma feble.

Grans clarianes al centre i sud de Catalunya a primeres hores del matí.

A mesura que avanci la jornada els núvols aniran guanyant terreny de sud a nord deixant un cel mig ennuvolat a gran part del territori català.

Tarda per tant amb núvols abundants arreu, però especialment a les comarques de les Terres de l’Ebre, on durant la tarda pot seguir plovent de forma molt feble.

Temperatures mínimes sense gaires canvis o una mica més altes a la costa. Màximes sense gaires variacions.

Dissabte encara amb núvols abundants

De cara a dissabte, continuarem sota la influència d’aquesta DANA situada cap a l’oest de la península. La seva influència no serà directe i ens deixarà un dia amb força núvols en general però amb poques precipitacions.

Durant la matinada i primeres hores del matí, poden arribar alguns xàfecs cap a les comarques de Ponent, poca cosa. Durant la tarda i el vespre s’espera l’arribada de nous xàfecs cap a l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.

Clara millora de cara a diumenge

Diumenge esperem una clara millora del temps. La DANA acabarà el seu procés de recirculació a la circulació atmosfèrica general i abandonarà definitivament la península Ibèrica.

Durant el matí tindrem restes de núvols, però a mesura que avancin les hores el sol guanyarà protagonisme.

Les temperatures màximes pujaran de forma notable diumenge amb màximes de 27 a 28 graus a molts sectors de Catalunya.