Dilluns de pasqua amb pluja general

Dilluns esperem l’arribada del canvi de temps anunciat fa uns dies. Ens afectarà una petita baixa mediterrània, formada posteriorment al despenjament d’una Borrasca Freda Aïllada que provocarà un temps inestable a tota la península Ibèrica aquest inici de setmana.

El temps per dilluns de pasqua

Ja des de bon matí tindrem un cel molt ennuvolat arreu de Catalunya. Les primeres precipitacions cauran a les comarques del litoral sud a primeres hores del matí.

Al llarg del matí les pluges aniran entrant de mar cap a terra i afectaran totes les comarques del litoral i prelitoral català. No esperem pluja molt intensa en general, tot i que de forma local no descartem algun xàfec local acompanyat de tempesta, especialment cap al litoral nord de Barcelona o sectors de la Costa Brava sud.

Al llarg de la tarda les precipitacions aniran afectant la resta del territori català, minses en principi, i menys importants cap a l’interior de Lleida i punts de la Vall d’Aran.

En conjunt els registres de pluja no haurien de superar els 5 a 20 mm a la majoria de comarques.

Les temperatures baixaran, especialment les màximes, i el vent bufarà moderat a tot el litoral amb ratxes que puntualment poden arribar als 40 o 50 km/h durant la tarda a primera línia de mar.

El temps per dimarts 14 d’abril

El temps no acabarà de fer net dimarts. Encara esperem un matí molt ennuvolat arreu de Catalunya amb plugims febles cap a les comarques del sud.

A partir de mig matí començaran a obrir-se moltes clarianes arreu i la tarda serà plenament primaveral, amb moltes estones de sol però també amb nuvolades a punts de muntanya. Al Pirineu no descartem alguns xàfecs durant la tarda, localment amb tempesta.