Pas d’un front atlàntic aquest divendres per Catalunya

Petit canvi de temps que tindrem demà divendres 12 de març a Catalunya amb el pas d’un sistema frontal atlàntic.

El temps per divendres 12 de març

Demà divendres esperem el pas d’un front atlàntic que ens portarà un clar augment dels núvols arreu de Catalunya, alguns ruixats i una baixada destacable de les temperatures.

Durant el matí ja esperem un cel molt ennuvolat arreu de Catalunya, potser amb algunes clarianes puntuals cap al sector de les Terres de l’Ebre o del litoral central.

Ja durant el matí pot ploure de forma feble cap al sector del Pirineu i Prepirineu de Lleida. Nevarà al voltant dels 1.400 metres, baixant cap als 1.200 metres la cota al sector de la Vall d’Aran.

Serà durant el migdia quan el front es reactivaria lleugerament en topar amb la serralada prelitoral catalana provocant alguns ruixats irregulars i febles en conjunt, des de les muntanyes tarragonines fins a les comarques gironines.

Durant la tarda només esperem xàfecs a l’interior de Girona, especialment entre el Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, la Selva o el Gironès, localment moderats. Ja avançada la tarda podrien arribar a sectors del litoral central, des del Garraf fins a la Selva o el Baix Empordà.

Obertura ràpida de clarianes durant la tarda a les comarques de Lleida i a les Terres de l’Ebre, on poc o gens acabarà plovent.

Temperatures mínimes clarament més altes. Per altra banda baixaran de forma notable les màximes, especialment cap a punts de muntanya, comarques de Girona i de Barcelona on menys es deixarà veure el sol.

Les temperatures més altes cap al Pla de Lleida i l’interior de la Vall de l’Ebre on es poden enfilar fins als 17 o 18 graus.