Nova irrupció de pols en suspensió aquest dissabte a Catalunya

Després de l’intens episodi de tempestes d’ahir dijous i de la petita treva d’avui divendres, demà tornen els ruixats i xàfecs que en moltes comarques arribaran acompanyats de fang.

Dissabte amb ruixats de fang a moltes comarques

Una DANA (Depressió Aïllada a Nivells Alts) situada a l’oest de la península Ibèrica, i que en aquest sector provocarà avui divendres un temps força inestable, enviarà a Catalunya vents de component sud arrancant des del nord del continent Africà i que de nou vindran acompanyats d’una gran massa de pols en suspensió.

Al mapa següent, podeu veure la previsió de concentració de pols en suspensió per demà dissabte, molt alta a tota la façana mediterrània peninsular.

Si a aquesta concentració, li sumem que demà dissabte poden caure alguns xàfecs o ruixats irregulars a bona part del territori, aquests seran en forma de fang en molts casos.

Previsió del temps per dissabte 19 de juny

Demà dissabte ens espera un dia amb un cel força tapat, sobretot per núvols alts i mitjans i la possibilitat de plugims molt febles en qualsevol moment del dia.

Durant el matí tindrem un cel força tapat a molts sectors del litoral per la presència de núvols baixos. A l’interior més estones de cel serè durant el matí.

Els núvols baixos del litoral es trencaran ràpidament durant el matí. Durant la resta de la jornada esperem aquest cel mig ennuvolat arreu amb bandes de núvols que aniran creuant tot Catalunya i que de forma molt irregular poden deixar plugims febles acompanyats de fang a qualsevol comarca.

Serà durant la tarda quan els ruixats seran una mica més importants cap a les comarques de Ponent, especialment cap al Massís dels Ports, Franja de Ponent i el sector de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà o la Vall d’Aran. En aquests indrets fins i tot amb alguna tempesta intensa durant la tarda.

Les temperatures mínimes pujaran de forma clara respecte a les d’avui, en canvi baixaran una mica les temperatures màximes.