Nous sistemes frontals visitaran Catalunya

La tendència atlàntica que fa dies que ens acompanya, amb el reiterat pas de sistemes frontals atlàntics, continuarà aquesta segona meitat de setmana.

Demà dimecres esperem el pas d’una nova línia d’inestabilitat durant el matí. Divendres, un nou front creuarà Catalunya.

El temps per dimecres 10 de febrer

Demà dimecres 10 de febrer tornarem a parlar d’un dia variable amb el pas d’una nova línia d’inestabilitat que en principi no serà gaire activa pel que fa a precipitacions.

Durant el matí tindrem un cel molt ennuvolat arreu de Catalunya. Esperem precipitacions febles a les comarques de Lleida i cap a les Terres de l’Ebre.

La cota de neu voltarà els 1.200 metres, així que pot nevar de forma feble cap al Massís del Port. La cota voltarà els 1.000 metres entre la Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça, amb tendència a pujar.

Al llarg del matí aquests plugims no descartem que acabin arribant cap a la Catalunya Central i al Pirineu de Girona, molt febles. Difícilment acabi plovent cap al litoral central.

Canvi radical de temps durant la tarda. Grans clarianes en conjunt, especialment al centre i sud de Catalunya. Només esperem un cel tapat cap a la Vall d’Aran i sector de l’Alt Pirineu, on encara pot continuar nevant molt feblement.

Vent de ponent i mestral que entrarà amb moderada intensitat al centre i sud de Catalunya. Vent que pot bufar fort, amb ratxes superiors als 90 km/h cap a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona.

També entrarà durant la tarda moderada, puntualment forta la Tramuntana a l’Empordà.

Temperatures sense gaires canvis en general.

Un nou front de cara a divendres

No acaben els episodis d’inestabilitat aquesta setmana. Dijous tindrem una pausa, de cara a divendres un nou front atlàntic passarà lliscant el Pirineu.

Sembla que de nou aquest front arribarà amb moderada intensitat deixant pluja a gran part de Catalunya, especialment durant el matí i el migdia. Podríem acumular d’1 a 5 mm a molts sectors del territori català.