Nous ruixats i tempestes a Catalunya aquest dissabte i diumenge

L’episodi de tempestes d’ahir divendres i que s’ha allargat durant la matinada i matí d’avui dissabte ha deixat quantitats de pluja importants en alguns sectors de Catalunya.

Cal destacar registres superiors als 100 mm al Ripollès (Sant Joan de les Abadesses 149 mm), també cap al Berguedà (Berga 140,2 mm), a Osona (Montesquiu 140 mm) i una segona zona d’importants precipitacions cap al Camp de Tarragona, entre el Tarragonès, Alt Camp, on destaquen: 92 mm de Tamarit, 73,9 mm de Torredembarra o els 72 mm de Vila-Rodona.

Nous xàfecs aquesta tarda de dissabte

Aquesta tarda la situació no acabarà de fer net. De fet, esperem una reactivació de les tempestes cap al Pirineu i Prepirineu que localment poden tornar a ser intenses cap al Ripollès, Berguedà o nord d’Osona.

Ja de cara al vespre es tornaran a reactivar els ruixats i algunes tempestes cap al prelitoral i litoral. Aquest cop sembla que la inestabilitat més acusada es concentraria al litoral de Barcelona, entre el Garraf i el Maresme, o sud de la Selva. En aquest sector poden tornar a repetir-se alguns aiguats locals fins entrada la matinada.

Diumenge amb xàfecs forts de tarda al nord-est

Diumenge començarà amb núvols abundants a les comarques de Barcelona i Girona.

No descartem a primeres hores del matí algun xàfec intens a tocar del mar entre el Maresme i el Baix Llobregat. Matí amb més sol a la resta del territori, especialment cap a Ponent i el sud de Catalunya.

Atenció a la tarda, ja que al Pirineu i el Prepirineu tornaran a créixer tempestes que localment poden ser intenses. Ho faran especialment al Pirineu Oriental, al voltant de la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa, el Berguedà. Al llarg de la tarda aquests xàfecs s’estendran per totes les comarques de Girona i Barcelona arribant fins al prelitoral i ja de cara al vespre i nit fins al litoral de Barcelona i fins i tot litoral nord de Tarragona.

Destacar també que ja entrada la nit es poden tornar a formar algunes tempestes intenses a primera línia de mar entre el Tarragonès i el Garraf aproximadament.

Les temperatures diumenge a primera hora encara seran una mica més baixes i notarem encara més aquesta refrescada.