nou episodi de xàfecs i tempestes intenses aquest dimecres

Demà dimecres tornarem a tenir enrenou meteorològic a moltes comarques de Catalunya.

Les tempestes tornaran a ser intenses a partir del migdia. Les més importants cauran a la meitat est de Catalunya, comarques de Barcelona i Girona.

Dimecres amb temps molt inestable

Aquest dimecres amb el pas pe nord del territori d’un solc d’aire fred en alçada, s’espera que el temps torni a ser molt inestable a pràcticament tot Catalunya.

Ja durant la matinada i les primeres hores del matí pot ploure cap a les comarques del Pirineu de Lleida, sobretot cap a la Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça.

Matí amb cel mig ennuvolat a la resta.

A partir de mig matí i del migdia, els ruixats aniran guanyant terreny aquí i allà, localment forts i de distribució molt irregular. Sempre més probables a la meitat est de Catalunya, des del nord del Camp de Tarragona i del Penedès, fins a la Costa Brava.

Atenció al voltant del migdia, primera hora de la tarda, algun xàfec intens al voltant de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Durant la tarda els xàfecs i les tempestes quedaran restringits a les comarques del nord de Barcelona i comarques de Girona.

Cap a les comarques de Lleida i Tarragona, amb l’entrada del vent de mestral moderat, s’obriran algunes clarianes.

Els xàfecs aniran clarament a menys entrada la nit.

Temperatures mínimes clarament més altes. Les màximes més baixes, especialment a les comarques de Barcelona i Girona.

Avisos per intensitat de pluja

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per intensitat de pluja a diferents comarques del litoral i prelitoral central per demà dimecres, com podeu veure al mapa següent:

En aquestes comarques es poden superar intensitats de 20 mm en 30 minuts. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta, de calamarsa o pedra i fortes ratxes de vent.