Nou episodi de ruixats amb avisos per intensitat de pluja

Aquest dimecres el temps torna a embolicar-se en algunes comarques de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per intensitat de pluja.

El temps per dimecres 14 d’octubre

Aquest dimecres de matinada ja esperem alguns ruixats cap a les comarques de Girona i Barcelona, tot i que també poden aparèixer cap al litoral nord de Tarragona.

Aquests xàfecs poden ser localment intensos a punts de les comarques de Girona i del nord de Barcelona.

Durant el matí de dimecres els ruixats de la costa de Girona i Barcelona aniran a menys, tot i que no acabaran de desaparèixer i el cel quedarà molt variable.

En conjunt moltes més estones de sol a la meitat sud de Catalunya durant el matí.

De cara a la tarda la situació es complicarà una mica més. Creixeran nuvolades cap al Pirineu, Prepirineu i l’interior de Barcelona i Girona.

Esperem ruixats cap al Pirineu i Prepirineu, localment intensos i no descartem que vagin acompanyats de tempesta o calamarsa. La cota de neu voltarà els 1.400 o 1.600 metres.

Al llarg de la tarda aquests ruixats es desplaçaran cap al prelitoral i litoral de Girona i nord de Barcelona, difícilment arribin cap al Penedès i nord del Camp de Tarragona, tot i que no és descartable de cara al vespre.

Les temperatures baixaran, especialment les màximes i especialment a les comarques de Girona i Barcelona on els núvols seran més presents. Les més altes, que poden arribar fins als 20 o 21 graus cap a les Terres de l’Ebre, on el vent de mestral guanyarà intensitat de cara a la tarda.

Avisos per intensitat de pluja

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja, per xàfecs que poden acumular uns 20 mm en només 30 minuts a les comarques del litoral i prelitoral de Girona i del litoral central i nord de Barcelona com podeu veure al mapa següent.