Nit amb neu a cotes baixes a Girona i un diumenge més estable

La situació meteorològica per les pròximes hores i també pels pròxims dies vindrà protagonitzada per aquest temps de ple hivern i les possibilitats de veure neu a Catalunya a cotes baixes.

Nit i matinada amb neu a cotes baixes entre Girona i Barcelona

Atenció aquesta pròxima nit i matinada, entre l’Empordà i el Maresme principalment. Durant aquesta tarda està entrant una massa de precipitacions, feble en conjunt, que està deixant neu a cotes molt baixes cap al nord de les comarques de Girona. Cauen flocs a cotes pràcticament de 0 metres.

A continuació podeu veure com floquejava a la ciutat de Figueres (Alt Empordà) a mitja tarda.

Els mapes ens indiquen que aquestes febles precipitacions aniran afectant la resta de comarques de Girona durant la tarda i la nit, deixant aquestes nevades que podrien emblanquinar el terra per sobre dels 200 o 300 metres.

Ja de cara a la matinada aquests plugims o ruixats podrien arribar fins al Maresme o el Barcelonès, per tant podria nevar aquesta matinada cap al cim del Tibidabo, per exemple.

El temps per diumenge 3 de desembre

Demà diumenge esperem una jornada amb més estones de sol en conjunt, tot i que durant el matí encara tindrem núvols abundants a les comarques de Girona i de Barcelona.

Matí amb sol cap a les comarques de Lleida, Tarragona, nord de Barcelona i l’interior de Girona.

Intervals de núvols abundants a la costa de Barcelona i cap a la costa de Girona, amb possibilitat encara d’algun ruixat a primera hora del matí entre el Barcelonès i el Maresme. Cota de neu entre els 200 o 300 metres, tot i que es pot veure caure algun floc de neu per sota.

Durant el migdia i a la tarda s’imposarà el sol en conjunt. Pot créixer algunes nuvolades cap a l’interior de Girona i Barcelona, sense més conseqüències.

Nit especialment freda cap al Pirineu. A la resta del territori temperatures semblant a les d’avui, fred intens.

Vent que bufarà fort, especialment durant la matinada i el matí als dos extrems de Catalunya.