Muntanya russa de temperatures a Catalunya els pròxims dies

Grans alts i baixos de temperatures els pròxims dies al nostre territori. Entre dissabte i diumenge la pujada de temperatures serà molt important. Dimarts les temperatures tornaran a recular de forma important.

Potent entrada càlida aquest cap de setmana

Demà i diumenge la península Ibèrica viurà dies de calor fora de l’habitual en algunes regions.

No parlarem d’una onada de calor, ja que no s’allargarà més enllà de diumenge, però serà un episodi de calor contundent.

A Catalunya la massa càlida ens passarà de resquitllo, així i tot farà pujar clarament les temperatures, sobretot diumenge.

A la imatge següent, de temperatures a 850 hPa (1.500 metres d’altitud), podeu observar com aquesta massa càlida, de fins a 28 o 29 graus se’ns tirarà pràcticament a sobre diumenge.

entrada càlida

Amb aquests valors en alçada, les temperatures en superfície poden arribar als 40 graus als indrets més càlids de Catalunya.

Les temperatures més extremes d’aquest episodi s’esperen per una banda a la Vall del Guadalquivir, on se superaran els 44 o 45 graus i també dilluns a la regió de Múrcia o al País Valencià, on el vent de Ponent dispararà les temperatures també per sobre dels 40 graus.

Normalització de temperatures dimarts

Aquest episodi de calor serà intens però curt.

Dimarts la massa d’aire càlida serà reemplaçada per una de força més fresca. Les temperatures a 850 hPa cauran més de 10 graus i en superfície amb prou feines s’arribarà als 30 graus als indrets més càlids del territori català.