Més fred i nous xàfecs entre dimarts i dimecres a Catalunya

Entre demà dimarts i dimecres, un nou front fred entrarà pel nord de Catalunya. La nevada es reactivarà especialment dimecres al matí baixant fins als 1.300 o 1.400 metres.

La inestabilitat augmentarà especialment a les comarques del nord-est des de dimarts al vespre i durant tota la jornada de dimecres. Els ruixats afectaran moltes comarques i localment descarregaran amb intensitat.

El temps per dimarts 13 d’octubre.

Aquest dimarts esperem una jornada estable a gran part de Catalunya. A última hora de la tarda s’embolicarà el temps a les comarques de Girona i del nord de Barcelona.

Matí amb sol a gran part de Catalunya. Esperem només alguns núvols cap a la Vall d’Aran i sectors del nord del Pallars Sobirà. Pot nevar de forma feble durant el matí en aquests sectors per sobre dels 1.800 o 1.900 metres.

Tarda amb sol en conjunt tot i que amb creixement de nuvolades cap al Pirineu Oriental, comarques de Girona i del nord de Barcelona. Serà de cara a mitja tarda o ja entrat el vespre i la nit quan aquestes nuvolades esperem que descarreguin alguns xàfecs que localment poden ser intensos entre la Garrotxa i l’Alt Empordà especialment. També esperem algun xàfec intens a l’Alt Maresme o el litoral de la Selva.

El vent de mestral bufarà amb intensitat durant bona part de la jornada a les Terres de l’Ebre.

Temperatures sense gaires canvis en conjunt, o una mica més baixes les màximes a les comarques del nord-est.

Més ruixats dimecres amb ambient més fred

El temps de dimecres vindrà marcat per un ambient més fred arreu del territori. Les temperatures màximes arribaran com a molt als 18 o 19 graus a les comarques del sud, on el sol serà més present durant tota la jornada.

Cap al Pirineu, comarques de Girona i Barcelona l’ambient serà de plena tardor o fins i tot d’hivern en alguns racons, ja que esperem un dia amb molts núvols i alguns ruixats.

Els ruixats dimecres poden caure en qualsevol punt del Pirineu, amb una cota de neu al voltant dels 1.300 o 1.400 metres. També esperem xàfecs cap a Girona i Barcelona que durant la tarda poden ser localment moderats. De forma puntual alguns ruixats poden arribar també a les comarques del sud de Barcelona, al Penedès o al nord del Camp de Tarragona.

Per altra banda, cal esperar un temps totalment diferent al sud de Catalunya amb un dia dominat en conjunt pel sol.

Mapa d’acumulació de pluja fins al pròxim dimecres previst pel model ECMWF. S’observen els màxims de pluja a les comarques de Girona i del nord de Barcelona.