Més fred i més neu al Pirineu per començar el mes de desembre

Demà dia 1 de desembre iniciem l’hivern meteorològic a l’hemisferi nord, un hivern que a Catalunya ja ha ensenyat la poteta.

Durant els últims dies s’ha instal·lat un ambient força fred per l’època i al Pirineu s’han registrat nevades molt importants que en molts casos han superat els 50 o 60 centímetres de neu.

Durant aquesta segona meitat de setmana es torna a reforçar un episodi de vents de nord que tornaran a arribar perpendiculars al nostre territori arrossegant una nova massa d’aire fred.

Més fred a partir de dijous

Entre dimecres, i especialment dijous, els vents de component nord tornaran a ser protagonistes a Catalunya, enviant una massa d’aire freda d’origen polar que tornarà a fer baixar les temperatures al nostre territori.

Al següent mapa isobàric, previst pel model GFS pel pròxim dijous, podeu observar perfectament aquest passadís de vents de nord que es genera entre el potent anticicló de les Açores i les zones de baixes pressions al voltant del mar Bàltic.

Així doncs a partir de dijous les temperatures tornaran a baixar. La matinada de divendres pot ser especialment freda al Pirineu i també a punts de l’interior amb glaçades a molts sectors.

Més neu al Pirineu

Com ha passat durant l’últim cap de setmana i fins ahir dilluns, les nevades tornaran a ser presents al Pirineu, fins i tot amb nous registres abundants d’acumulació a la cara nord especialment.

Divendres podríem tenir una petita treva pel que fa a nevades al Pirineu per tornar a intensificar-se de cara a dissabte i especialment diumenge.

Tot plegat fa que durant els pròxims cinc dies les acumulacions de neu al Pirineu siguin de nou molt importants com podeu veure al mapa previst:

De nou parlaríem d’acumulats superiors als 50 centímetres a les cotes més altes.

La nevada saltaria de nou a la cara sud i tot i que amb menys intensitat arribaria també a sectors del Prepirineu.

Així doncs l’hivern meteorològic al nostre hemisferi s’instal·larà per la porta gran, acumulant més neu a la serralada pirinenca i deixant-nos un ambient fred arreu del territori.