Més de 45 graus a finals de setmana al sud de la Península Ibèrica

Fa dies que els principals models meteorològics apunten a una important entrada càlida a finals de setmana, que afectaria principalment el sud de la península Ibèrica.

Podrien caure rècords de calor, especialment al voltant de la vall del Guadalquivir, i veurem si no cau també el rècord de calor absolut d’Espanya.

La calor s’imposarà a partir de dissabte

A partir de dissabte la dorsal africana impulsarà sobre el sud de la península Ibèrica una important bombolla càlida de fins a 30 graus a 850 hPa, uns 1.500 metres d’altitud.

A l’animació de temperatures a 850 hPa, segons el model GFS, podeu veure l’evolució a l’alça d’aquestes temperatures, especialment a partir de dissabte i diumenge.

Serà entre diumenge i dilluns quan s’esperen els valors més elevats de temperatura que poden arribar als 45 o 47 graus a la vall del Guadalquivir i entre 42 i 44 graus a altres regions d’Andalusia, Extremadura o el sud de Castellà la Manxa, com es pot veure al mapa de temperatures màximes previstes per diumenge.

Estaríem parlant de valors de temperatura molt elevats, que podrien superar el rècord nacional espanyol de temperatura màxima de 47,3 graus de la localitat de Montoro, a la província de Córdoba, registrat el passat 13 de juliol de 2017.

La calorada més important no arribarà a Catalunya

Després de la baixada de temperatures que notarem entre dimecres i dijous a Catalunya, amb la possibilitat d’alguns xàfecs i tempestes, la calor també s’imposarà al nostre territori durant el cap de setmana.

Així i tot, i segons les últimes actualitzacions dels models, la calorada més important quedarà lluny de Catalunya.