Matinada de dimarts amb glaçades a gran part de Catalunya

Amb l’arribada de l’anticicló, el fred dels últims dies està quedant ancorat a les capes més baixes de la superfície i especialment en aquells sectors on la neu s’ha acumulat més durant les últimes hores.

Això farà que la pròxima matinada sigui especialment freda cap a les comarques interiors, i especialment gèlida allà on encara s’acumula la neu que ens va deixar la Borrasca Filomena.

El temps per dimarts 12 de gener

Aquest dimarts esperem un dia força estable a Catalunya, amb un clar protagonista, el fred de primera hora del matí.

Durant el matí esperem alguns núvols prims cap a les comarques del Pirineu i del Prepirineu. També apareixeran algunes boires cap al Pla de Lleida i l’Altiplà de la Segarra, boires gebradores. A la resta del territori matí amb domini del sol.

Durant la tarda els núvols alts podrien guanyar terreny i aparèixer a molts sectors del territori català, deixant el cel mig enterbolit en general. No esperem precipitacions.

Atenció a les temperatures durant la matinada i les primeres hores del matí. Registres per sota dels -5 graus a molts sectors de l’interior. Temperatures que es poden acostar fins als 0 graus en alguns trams de la costa.

Durant el migdia les temperatures es recuperaran una mica, tret dels sectors amb boira, i seran en conjunt una mica més altes que avui.

Vent moderat de tramuntana i mestral als dos extrems de Catalunya.

De cara a dimecres i dijous, poques novetats pel que fa al temps a Catalunya. Domini de l’anticicló, sol, amb el permís de les boires, i ambient fred durant les nits.