Les temperatures de ple hivern ens acompanyaran fins a finals d’any

Seguim sota la influència dels vents del nord que van impulsant masses d’aire fred des de latituds altes fins a casa nostra. La sensació de fred i les nevades continuaran els pròxims dies a Catalunya.

El temps per dimarts 29 de desembre

Demà dimarts esperem un dia que en conjunt serà estable a gran part del territori, tret del Pirineu i les comarques de Girona.

Durant el matí tindrem un cel força serè cap al centre i sud de Catalunya, amb algunes nuvolades poc destacables. Cap al Pirineu el cel es mantindrà força tapat, especialment cap a la cara nord on pot nevar de forma feble. Cel també mig ennuvolat cap a les comarques de Girona, especialment cap a l’Empordà.

Durant la tarda creixeran nuvolades cap a les comarques gironines, especialment al voltant de la Serra de l’Albera, Alt Empordà i durant la tarda també arribant al Gironès i el Baix Empordà. Aquestes nuvolades poden deixar ruixats, localment moderats en aquest sector. La cota de neu voltarà els 800 metres, tot i que en moments de xàfec més intens es pot veure neu rodona o calabruix a cotes més baixes.

Cap al centre i sud de Catalunya esperem una tarda amb força sol o amb nuvolades poc importants.

El vent continuarà bufant intensament de matinada cap a l’Altiplà Central, prelitoral central i prelitoral de Tarragona. Afluixarà una mica durant el matí, sense desaparèixer. A última hora del dia pot tornar a guanyar intensitat al prelitoral de Tarragona especialment.

Temperatures sense gaires canvis en conjunt, es mantindrà l’ambient fred arreu de Catalunya.

La sensació de fred es mantindrà fins a finals d’any

Aquesta entrada de vents de nord i per tant aquestes temperatures baixes es mantindran com a mínim fins a acabar aquest any 2020.

Al Pirineu anirà nevant de forma feble els pròxims dies, amb una cota que anirà oscil·lant, però que en conjunt es mantindrà baixa i s’aniran acumulats gruixos moderats de neu.

A la resta del territori poques complicacions pel que fa al temps dels pròxims dies.

Al mapa següent podeu veure les acumulacions de neu per les pròximes 72 hores al Pirineu Català.