Les pluges poden tornar a Catalunya a finals de setmana

La dorsal anticiclònica que ens afecta sembla que té els dies comptats.

Un canvi força general de la majoria de models meteorològics escurça la presència d’aquesta dorsal anticiclònica i ens envia una borrasca que ens afectarà a última hora d’aquest diumenge i en especial, sembla, que de cara a dilluns.

Pluges entre diumenge i dilluns

Els principals models meteorològics han fet un canvi destacable en els seus pronòstics de cara a finals d’aquesta setmana i inicis de la setmana vinent.

Entre diumenge i dilluns es despenjarà una petita bossa d’aire fred cap al mediterrani peninsular formant una petita baixa.

Ara per ara sembla que aquesta baixa se situarà entre les Balears i el País Valencià i ens enviaria vents de component marítim, humits, i amb precipitació especialment de cara a dilluns.

Al mapa següent del model GFS podeu veure aquesta baixa entre Eivissa i el Cap de la Nau, mapa previst pel pròxim dilluns 22 de febrer al migdia.

Amb els mapes actuals les precipitacions més importants es concentrarien al País Valencià, però caldrà veure els pròxims dies la posició final d’aquesta petita baixa.

Per la seva banda, el model europeu de predicció, el ECMWF, també indica una situació molt similar, fins i tot més beneficiosa pel que fa a pluja a bona part de Catalunya.

Núvols baixos a la costa i més sol a l’interior

Fins a l’arribada d’aquest canvi de temps de cara a dilluns, el temps seguirà força monòton a Catalunya entre demà divendres i dissabte.

Demà divendres es tornaran a repetir aquests núvols baixos o boires a molts sectors de la costa, no haurien de ser tan importants ni extensos com els d’avui.

Més clarianes en conjunt a les comarques de l’interior i del Pirineu.

Durant la tarda els núvols baixos i boires costaners s’anirien trencant i es podrien deixar escapar algunes escletxes de sol. Moltes clarianes a totes les comarques interiors durant la tarda.

Temperatures que serien una mica més altes, les màximes, a punts de l’interior amb un ambient molt agradable. Màximes que poden arribar als 20 graus al Pla de Lleida. A la costa valors més baixos per la presència d’aquests núvols.

Dissabte sembla que tornaríem a repetir un matí força tapat al litoral, de nou amb la presència d’aquestes boires i núvols baixos. Un dia més, amb més clarianes i ambient molt més agradable a les comarques interiors.