L’ambient més càlid s’imposarà aquesta primera setmana de maig

Aquesta primera setmana sencera del mes de maig vindrà marcada per un temps estable i especialment més càlid.

L’ambient més càlid o fins i tot calorós en alguns racons de Catalunya, el notarem especialment a finals de setmana.

Les temperatures s’enfilaran fins als 30 graus a finals de setmana

Durant els pròxims dies ens trobarem lluny de les zones de baixes pressions, tot i que tampoc ens veurem afectats clarament per zones d’altes pressions. Podríem dir que ens trobarem en zona de ningú, atmosfèricament parlant.

Així i tot, durant els pròxims dies no esperem gaire inestabilitat al conjunt del territori català, tot el contrari, el sol s’imposarà les pròximes jornades i vindrà acompanyat d’unes temperatures clarament més altes.

Al mapa següent, trobareu superposat la previsió del jet stream i les temperatures a 850 hPa. Observeu com cap a finals de setmana una zona de baixes pressions, força profunda, es desplaçarà cap a les Illes Britàniques.

Aquesta baixa provocarà una clara ondulació del jet stream a l’Atlàntic. Nosaltres ens trobarem a la part davantera d’aquesta ondulació, amb una clara irrupció de vents de component S i SW en alçada que arrossegaran aquestes masses d’aire més càlides des del nord del continent africà.

Aquesta entrada càlida es farà més evident de cara a finals de setmana quan esperem valors càlids arreu de Catalunya, però especialment a les comarques interiors on s’arribarà, o se superaran, temperatures de 30 graus entre divendres i diumenge vinent.

No sembla que aquest episodi de calor sigui gaire llarg, ja que aquesta pròpia borrasca britànica, en el seu desplaçament cap a l’oest ens acabarà enviant la part posterior d’aquesta ondulació del jet stream, que arrossegarà una massa d’aire més freda des de l’Atlàntic provocant una nova baixada de temperatures de cara a inicis de la setmana vinent.

Així doncs, els amants del sol i de l’ambient més càlid, després d’un abril amb poca insolació i amb temperatures clarament per sota del normal a Catalunya, aprofiteu aquesta setmana de bonança i d’ambient pre-estiuenc que tindrem especialment a partir de mitjans i especialment finals de setmana.