L’Ambient de tardor s’anirà imposant a poc a poc

Sembla que a la tardor li costa deixar-se sentir a Catalunya. Durant aquesta segona meitat de setmana les temperatures tendiran a baixar de forma progressiva i arribaran acompanyades d’alguns ruixats dispersos a algunes comarques.

Previsió per dimecres 29 de setembre

Demà dimecres ens espera un dia lleugerament més inestable a les comarques del centre i est de Catalunya, comarques de Girona i Barcelona principalment.

Durant el matí el sol serà present a moltes comarques, especialment comarques de Lleida i de Tarragona. Alguns núvols a primera hora del matí cap a la Vall d’Aran i comarques de Girona.

Ràpidament els núvols guanyaran terreny a les comarques de Girona, Barcelona i del nord de Tarragona.

A partir de mig matí, i especialment al voltant del migdia, esperem alguns xàfecs al voltant del Penedès, el Baix Llobregat o el Barcelonès. Irregulars en conjunt, però localment descarregaran amb intensitat moderada.

Durant la tarda els ruixats es desplaçaran cap a les comarques interiors de Girona, on localment poden descarregar acompanyats de tempesta. Seran més probables al Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Gironès, la Selva o el Baix Empordà.

Durant la tarda tampoc és impossible alguna gotellada encara entre el Penedès, i al voltant de la ciutat de Barcelona.

Les clarianes, amb alguns intervals de núvols alts continuaran dominant el cel a les comarques de Lleida i del sud de Tarragona.

Mestral i Tramuntana que es reforçaran a partir de mig matí als dos extrems de Catalunya.

Temperatures màximes que baixaran lleugerament, ho faran especialment a les comarques de Girona i Barcelona.

Dijous nous xàfecs al litoral central

De cara a dijous de matinada i fins a primera hora del matí, es poden repetir alguns xàfecs irregulars però localment moderats al litoral central, aproximadament entre el Tarragonès i el Maresme.

Durant la tarda la possibilitat d’aquests xàfecs aniria clarament a la baixa.