La tardor meteorològica comença amb intenstabilitat

Avui dimarts, últim dia d’agost, les tempestes de tarda han estat localment intenses cap al Pirineu i el Prepirineu.

La inestabilitat continuarà els pròxims dies a Catalunya, això sí, no a tot arreu.

L’aproximació d’una DANA cap al sud-oest de la península Ibèrica afavorirà l’aparició de ruixats entre demà dimecres i també dijous, especialment a les comarques de les Terres de l’Ebre i de Ponent.

Aproximació d’una DANA

La tardor meteorològica comença amb l’aproximació d’aquesta DANA (Depressió Aïllada a Nivells Alts), cap al sud-oest de la península. Al mapa següent podeu veure aquest petit embossament fred previst pel model GFS per demà dimecres, centrat cap a Portugal.

Tant demà dimecres, com també dijous, els ruixats i les tempestes seran força generalitzats arreu de la península Ibèrica arribant també a Catalunya.

No s’espera una situació de pluja general, ni molt menys els pròxims dies, però si la possibilitat que aquests xàfecs i tempestes acabin afectant moltes comarques.

El temps per dimecres 1 de setembre

El mes de setembre començarà amb variabilitat i probabilitat elevada de xàfecs a la meitat oest de Catalunya.

Durant la matinada i les primeres hores del matí de dimecres, xàfecs, i alguna tempesta, afectant les comarques de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i arribant també cap a les comarques del Pla de Lleida.

Matí amb núvols abundants a la resta, més trencats cap a les comarques de Girona.

Durant el migdia i la tarda, els xàfecs poden seguir caient, de forma molt irregular a la meitat oest de Catalunya, principalment sector del Pirineu i Prepirineu de Lleida i l’interior de les Terres de l’Ebre.

Tarda amb cel mig ennuvolat a la resta del territori, sempre amb més clarianes cap a les comarques del nord de Barcelona i també comarques de Girona.

A última hora del dia, i ja de cara a la matinada de dijous, els xàfecs es poden tornar a reactivar a les Terres de l’Ebre.

Temperatures mínimes que pujaran lleugerament. Baixaran les temperatures màximes arreu, especialment a les comarques de Lleida i Tarragona.

Avisos per intensitat de pluja

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja alta a les comarques del sud de Tarragona.

Aquest avís indica la possibilitat de xàfecs intensos, que podrien deixar més de 20 mm en 30 minuts entre les 00 hores fins a les 06 hores de la matinada de demà dimecres.