La pluja tornarà aquest dijous al sud de Catalunya

Les precipitacions ens donaran una treva a bona part de Catalunya aquest dijous. Durant el vespre i la nit esperem un nou episodi de pluja que afectarà especialment les comarques del sud, on es poden recollir quantitats importants de precipitació.

El temps per dijous 5 de novembre

Aquest dijous començarà amb una clara millora del temps a bona part de Catalunya.

Moltes clarianes al centre i nord de Catalunya, especialment cap al sector del Pirineu on el sol serà protagonista durant el matí.

Cel molt més tapat a tot el litoral, especialment al litoral sud on fins i tot no descartem a primeres hores algunes precipitacions cap a les Terres de l’Ebre.

Durant la tarda els núvols aniran guanyant terreny de sud a nord, deixant un cel molt ennuvolat a les comarques del sud de Lleida, comarques de Tarragona i del sud de Barcelona.

Serà avançada la tarda i ja entrada la nit quan les precipitacions es generalitzin a l’extrem sud de Catalunya, i podrien ser localment moderades a les Terres de l’Ebre, especialment al Massís dels Ports. En aquest sector es podrien acumular més de 60 o 80 mm de pluja.

Al llarg de la nit de dijous les pluges també arribaran a les comarques del Camp de Tarragona, cap al Penedès, i sud de les comarques de Lleida, avançant cap al nord, en conjunt febles.

Temperatures que pujaran, sobretot les màximes a les comarques del centre i nord de Catalunya, on les clarianes seran més presents.

Vent moderat a les comarques del litoral, fins i tot amb alguna ratxa forta a les comarques del litoral sud.

Avisos per intensitat i acumulació de pluja

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís tant per acumulació com per intensitat de pluja per demà dijous a les comarques del Montsià, la Terra Alta i el Baix Ebre.

Adverteix de la possibilitat d’acumulacions superiors als 100 mm en 24 hores especialment al voltant del Massís dels Ports.

També hi ha activats avisos per estat de la mar a tota la costa central i sud de Catalunya.

Avisos per intensitat, acumulació de pluja i estat de la mar per demà dijous 5 de novembre. Font: Meteocat