La pluja anirà a més les pròximes hores

Les precipitacions d’avui dimarts han estat febles fins al moment. S’espera una reactivació de la pluja aquest vespre i nit que afectarà moltes comarques.

Demà dimecres plourà, especialment al matí i a les comarques de Ponent. No serà l’últim episodi de pluja de la setmana, entre divendres i dissabte podríem rebre una regada abundant a tot Catalunya.

El temps per demà dimecres 4 de novembre

Durant la pròxima nit i matinada esperem una reactivació de la pluja a mesura que s’acosti el sistema frontal fred. Coincidint amb l’entrada del mestral i la tramuntana esperem una línia de convergència de vents entre el Camp de Tarragona i el Penedès. En aquest sector es podrien produir alguns xàfecs localment intensos durant la nit.

Demà al matí no farà net. Pluja a molts punts del centre i especialment oest i sud de Catalunya (comarques de Lleida i Tarragona). Cel tapat però amb poques precipitacions a Girona i el nord de Barcelona.

A mesura que avanci el matí la pluja quedarà restringida a les comarques de Ponent i de les Terres de l’Ebre. En aquest últim sector es poden acumular puntualment quantitats superiors als 30 o 40 mm.

Durant la tarda la pluja anirà clarament a menys arreu i fins i tot s’obriran algunes clarianes a les comarques de Girona i Barcelona.

Al Pirineu la cota de neu voltarà els 1.500 a 1.800 metres en general, lleugerament més baixa a la Vall d’Aran.

Temperatures més baixes, ambient de plena tardor.

Nou episodi de pluja dissabte

La setmana serà força entretinguda, meteorològicament parlant, i la pluja anirà caient dia si, dia també en alguns racons de Catalunya.

Dijous podem tenir noves precipitacions de cara a la tarda i el vespre però serà de cara a dissabte quan un nou sistema frontal, aquest cop amb vents del SW més càlid i humits ens portaria un nou episodi de pluja que sembla que seria força general i generós.

Pluja prevista per dissabte segons el model ECMWF. Font: tiempo.com

Durant la setmana anirem concretant la previsió, però no guardeu el paraigua gaire lluny el que resta de setmana.