La calor ens acompanyarà bona part de la setmana vinent

Les altes temperatures que em tingut aquest cap de setmana continuaran bona part de la setmana vinent, especialment entre dilluns i dimarts.

El temps per dilluns 4 de maig

Dilluns tornarem a tenir un dia estable arreu de Catalunya. Com a petita novetat, esperem l’aparició d’algunes boires o núvols baixos a primeres hores del dia cap al sector litoral, especialment cap al litoral central i sud. Al llarg del matí aquests núvols baixos o boires anirien desapareixent.

A la resta de Catalunya jornada marcada pel pas de núvols alts i mitjans, especialment durant el matí. A la tarda, creixement d’algunes nuvolades cap al Pirineu, en principi no han de deixar precipitacions.

Temperatures que es mantindran sense canvis a bona part de Catalunya o pujaran entre 1 i 2 graus cap a les comarques del Pla de Lleida. Aquí els termometres s’enfilaran fins als 29 o 30 graus. A la resta de Catalunya valors entre els 23 i 27 graus en general.

El vent bufarà de component S o SE a partir del migdia, amb alguna ratxa moderada a les comarques del litoral i prelitoral.

La calor més intensa ens acompanyarà fins dimecres

Dimarts tornarà a ser un dia càlid i estable a Catalunya. Les temperatures tornaran a arribar als 30 graus a les comarques de Lleida i interior de les Terres de l’Ebre. A la resta, un dia més molts valors entre els 25 i 28 graus.

La calor sembla que afluixaria una mica a partir de dimecres, les temperatures podrien baixar en general entre 2 i 4 graus, continuariem parlant d’ambient càlid però no tant com a inicis de setmana.

A partir de dimecres podrien reapareixer els ruixats de tarda al Pirineu, que de cara al cap de setmana podrien apareixer en d’altres serralades de Catalunya, ho anirem seguint.