La calor anirà a la baixa aquest cap de setmana

Si ahir va ser a la comarca d’Osona on van estar a punt d’arribar als 40 graus (39,9 graus de màxima a Gurb), avui s’ha superat la xifra dels 40 graus a les comarques gironines, concretament s’ha arribat als 40,6 graus a Anglès.

La calor més intensa que ens ha afectat aquests últims dies anirà clarament a la baixa a partir de demà dissabte i especialment diumenge.

La massa d’aire càlid que tenim sobre tota la meitat est de la península Ibèrica, es desplaça cap a l’interior del Mediterrani, empesa per una massa més «temperada» que arriba des de l’Atlàntic.

A l’animació de les temperatures a 850 hPa (1.500 metres d’altitud) pels pròxims dies, s’observa perfectament aquest desplaçament de l’aire més càlid cap a l’est.

Així doncs, tant demà dissabte, com especialment diumenge, notarem una baixada notable de les temperatures a gran part de Catalunya. Allà on més es notarà aquesta baixada serà a les comarques interiors, on deixarem enrere aquests valors pròxims als 40 graus dels últims dos dies.

De fet de cara a diumenge, les temperatures més altes arribarien com a molt als 34 o 35 graus als indrets més càlids de Catalunya.

Increment de la inestabilitat el pròxim dilluns

Encara queden dies, però alguns models meteorològics preveuen un canvi de temps de cara a inicis de la setmana vinent.

Sembla que el pròxim dilluns podríem tenir un dia molt més inestable, amb nuvolades de tarda que deixarien ruixats a moltes comarques, sempre més probables cap a sectors de muntanya i del Pirineu.

Està per veure encara si aquests xàfecs afectarien comarques del litoral i prelitoral, molt necessitades d’aigua després de les elevades temperatures dels últims dies.

Recordeu que podeu consultar diàriament el mapa amb la previsió del temps per Catalunya al meu Instagram.

Us animo a seguir-me. Busqueu-me per @peremeteo