La calor afluixarà a finals de setmana

La setmana vinent la podem dividir en dues meitats segons el temps que tindrem, la primera meitat serà càlida i majoritàriament estable, a partir de dijous les temperatures baixaran i la inestabilitat pot anar en augment a moltes comarques.

Tot i que ens trobem ja al període més càlid de l’any al nostre territori, sembla que de calor intensa de moment no en patirem gaire.

El temps per dilluns 20 de juliol

Aquest dilluns començarà amb un cel majoritàriament serè arreu de Catalunya.

Només destacar alguns núvols baixos que poden aparèixer un dia més cap a les comarques del litoral sud, poc importants i que es trencaran ràpidament al llarg del matí.

A la tarda les nuvolades creixeran amb més ganes que no pas dies enrere. Especialment cap a la cara nord del Pirineu.

Esperem durant la tarda ruixats, i alguna tempesta, cap al Pirineu, especialment a la cara nord. Els ruixats més importants poden aparèixer cap al nord del Ripollès i la Cerdanya.

No descartem també algun xàfec cap a l’interior de les comarques de Girona i també cap a l’extrem sud, al voltant del Massís del Port.

A la resta de Catalunya tarda amb sol o amb algunes bandes de núvols prims.

Temperatures que pujaran una mica. Valors màxims de fins a 36 graus al Pla de Lleida, localment superiors. Entre els 28 i 34 graus a la resta del territori.

Baixada de temperatures a finals de la setmana vinent

La calor continuarà fins dimecres, amb un punt màxim durant la jornada de dimarts. No parlem de valors fora de l’habitual per l’època. Les màximes arribaran fins als 36 o 37 graus als punts més càlids de Catalunya.

De cara a finals de setmana, especialment entre divendres i dissabte, passaria lliscant el Pirineu un petit embossament fred que faria revifar notablement la inestabilitat.

Encara queden força dies però sembla que a finals de setmana tornarem a tenir ruixats més o menys extensos i unes temperatures que se suavitzaran arreu de Catalunya.