Inici de setmana amb tempestes a moltes comarques

Iniciarem setmana amb inestabilitat marcada arreu de Catalunya. Durant la tarda els xàfecs i les tempestes seran presents a moltes comarques.

El temps per dilluns 13 de juliol

Aquest dilluns vindrà marcat per un temps molt inestable arreu de Catalunya.

Durant el matí tindrem moltes estones de sol al centre i sud de Catalunya. Cap al Pirineu i comarques de Girona el cel estarà mig ennuvolat ja a primeres hores del dia, fins i tot no descartem alguna gotellada feble.

A partir del migdia i especialment durant la tarda, les nuvolades creixeran amb ganes arreu de Catalunya. Els xàfecs començaran a caure a les comarques del Pirineu i Prepirineu, localment forts i amb tempesta.

Al llarg de la tarda els xàfecs arribaran a la Catalunya Central, comarques de Ponent i també cap al prelitoral, poden ser forts al voltant del Bages, el Solsonès o la Noguera.

Cap al vespre no descartem que els xàfecs puguin arribar encara amb moderada intensitat a les comarques del litoral, especialment entre el Tarragonès, i el Barcelonès.

Temperatures que baixaran lleugerament. Màximes que com a molt arribaran fins als 32 o 33 graus al Pla de Lleida. A la resta valors màxims entre els 27 i 31 graus.