Fortes ventades aquest diumenge a Catalunya

Avui dissabte ens està creuant un sistema frontal atlàntic. Aquest ha renovat de forma clara les masses d’aire, retirant l’aire més temperat que ens ha afectat durant les últimes dues jornades.

Durant les pròximes hores el fenomen meteorològic més destacable serà el fort vent de mestral, especialment a les comarques del centre i sud de Catalunya.

Avisos per fortes ventades demà diumenge a moltes comarques

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per fortes ventades a gran part de Catalunya.

Avisos per vent per demà diumenge 31 de gener de 2021. Font: Meteocat

Les comarques més afectades es concentren a la meitat oest del territori català. Cal destacar els avisos emesos a les comarques del Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà i l’Alt Camp. En aquestes comarques el perill màxim, de superar els 25 m/s de ratxa màxima, es troba en un valor de 3/6, alt, a la resta de comarques el nivell d’avís es moderat.

El temps per diumenge 31 de gener

Aquest últim dia del mes de gener vindrà marcat pel vent que bufarà fort a gran part de Catalunya.

Durant la matinada i el matí esperem un cel tapat cap a les comarques del Pirineu, especialment cap a la cara nord. També un cel força ennuvolat cap a les comarques del nord de Girona.

Cap a la Vall d’Aran, nord de l’Alta Ribagorça, l’Alt Pirineu, nord de la Cerdanya i del Ripollès, pot nevar durant la matinada i durant bona part del matí de forma moderada. La cota de neu pujarà dels 1.200 metres durant la matinada fins als 1.800 metres ja de cara al migdia i la tarda, quan la nevada anirà a menys.

Més clarianes a la resta del territori català durant el matí, més sol a les comarques del sud de Catalunya, Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona.

Durant la tarda la nevada al Pirineu serà més feble i pujarà de cota fins als 2.000 metres. Es pot escapar alguna gotellada en forma de ruixat aïllat cap al nord de l’Alt Empordà.

Tarda amb cel variable a la resta de Catalunya. No descartem a última hora del dia també algun ruixat aïllat entrant per l’interior de les comarques de Tarragona, poca cosa.

Vent fort durant la matinada de mestral, molt fort cap a sectors de muntanya de Tarragona on es poden superar els 100 o 120 km/h. Ratxes de 70 a 80 km/h sovintejaran al Pla de Lleida, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i al Penedès.

Temperatures sense gaires canvis o màximes lleugerament més baixes.