Fort episodi de vent aquest divendres a Catalunya

Aquest cap de setmana viurem un canvi de temps notable a Catalunya. Com ja van explicar ahir en aquesta entrada, un front atlàntic obrirà les portes a una massa d’aire molt més freda, a nevades al Pirineu i fortes ventades a gran part de Catalunya.

Forta ventada aquest divendres

El fenomen meteorològic més destacat d’aquest canvi de temps serà el fort vent de mestral que bufarà a gran part de Catalunya.

El vent s’anirà enfortint a primeres hores del matí de divendres a les comarques de Ponent i del sud i durant el migdia s’espera el punt màxim de la ventada, que pot afectar a pràcticament tot Catalunya.

Al mapa adjunt una mica més avall, podeu veure les ratxes màximes previstes pel model AROME fins a les 20 hores de demà divendres.

Podem observar com les ratxes més intenses es registraran a punts habituals, comarques del sud de Lleida, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Penedès, Alt Empordà i als cims del Pirineu.

En tots aquests sectors les ratxes de vent puntualment superaran els 90 km/h, especialment a les Terres de l’Ebre i als cims més elevats del Pirineu.

Però també podem observar com el fort vent, de més de 60 o 70 km/h pot afectar zones menys habituals, Catalunya Central, comarques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Ratxes de vent màximes previstes fins divendres a les 20 hores. Model AROME.

Aquesta ventada no afluixarà del tot fins entrada la nit de dissabte. De fet, al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre el vent pot seguir bufant de forma més o menys continuada fins a la jornada de diumenge.

Avisos per fortes ventades

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per fortes ventades que afecta un bon grapat de comarques, com podeu veure al mapa següent.

Cal destacar especialment les comarques del sector del Pirineu i Prepirineu i comarques del Camp de Tarragona i del Penedès amb un llindar de 3/6 de perill per ratxes de vent superiors als 20 m/s (72 km/h)

Avisos activats per vent per aquest divendres 25 de setembre de 2020. Font: Meteocat