Final d’octubre i inici de novembre amb domini de l’anticicló

Després de molts dies sense instal·lar-se a casa nostra l’anticicló, sembla que aquest arriba per quedar-se uns dies, com a mínim fins a mitjans de la primera setmana de novembre.

Cal esperar un final d’octubre i inici de novembre amb temps estable a Catalunya amb absència de precipitacions.

Anticicló per dies

Previsió del model GFS per divendres 30 d’octubre. Podem observar un potent anticicló damunt de la península Ibèrica.


El front fred que ens ha creuat avui pot ser l’últim que ens visiti en força dies a Catalunya.

Durant les pròximes jornades ens anirà entrant una dorsal anticiclònica que provocarà una clara estabilitat del temps. L’anticicló es reforçarà de forma notable sobre la península Ibèrica a finals d’aquest mes d’octubre.

Cal esperar per tant un final d’octubre amb absència de precipitacions a casa nostra.

Les temperatures es recuperaran clarament els pròxims dies. Tot i que les nits continuaran fresques, els migdies seran molt agradables, especialment a finals de setmana, amb temperatures que en molts casos arribaran als 20 graus.

Castanyada i tots sants sense complicacions meteorològiques

Tot sembla indicar que tant la Castanyada com Tots Sants no es veuran afectats per les condicions meteorològiques aquest any. Amb l’anticicló a sobre esperem un clar domini del sol amb temperatures especialment agradables a les hores centrals del dia.

Aquesta situació d’estabilitat es podria allargar fins a mitjan o finals de la primera setmana de novembre, o més enllà fins i tot. De moment el model GFS preveu una entrada d’aire més fred cap al dia 5 o 6 de novembre. Per altra banda el model ECMWF allargaria uns dies més enllà l’anticicló.