Final de setmana amb més ruixats i tempestes

Aquesta setmana, marcada per la intensa calor, vol acabar més inestable i amb una lleugera baixada de les temperatures. La calor afluixarà lleugerament durant el cap de setmana.

El temps per divendres 10 de juliol

Aquest divendres començarà amb núvols força abundants a Catalunya. Núvols que deixaran un cel mig ennuvolat especialment cap al nord i nord-est del territori. Més clarianes a l’extrem sud.

Ja durant el matí poden caure algunes gotellades cap a les comarques de Ponent i especialment al Pirineu de Lleida.

A la tarda les nuvolades tornaran a créixer amb ganes a tot el Pirineu. Serà en aquest sector on durant la tarda i el vespre esperem ruixats i tempestes. Localment poden ser intenses al voltant de la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya o el Ripollès. Tenim activats avisos per tempestes en aquestes comarques.

A la resta del territori tarda variable, amb més estones de sol a les comarques del litoral.

Temperatures sense canvis a gran part de Catalunya o una mica més baixes a Ponent i el sud. Màximes de fins a 35 graus a les comarques de l’interior i entre els 28 i 33 graus al litoral i prelitoral.

Més tempestes dissabte i especialment diumenge.

Dissabte tindrem un dia molt semblant al de demà divendres. Amb nuvolades i ruixats de tarda al Pirineu i un cel variable, tot i que amb domini de les clarianes a la resta de Catalunya.

Serà diumenge quan els ruixats podrien caure també fora del Pirineu, especialment comarques interiors però fins i tot arribant també al prelitoral.

Les temperatures dissabte es mantindran molt semblants a les de demà divendres. Diumenge esperem una baixada d’entre 1 i 3 graus en general.